Navigácia

  • Deň ľudských práv

    V pondelok 22. januára si žiaci 1. -9. ročníka pripomenuli Deň ľudských práv. Rôznymi aktivitami na hodine sme si zdôraznili, aké dôležité je chrániť práva dieťaťa, ale aj aké povinnosti máme dodržiavať.

  • Olympijský odznak všestrannosti ...

    Žiaci 6. – 9. ročníka sa aj tento rok zapojili do projektu Olympijský odznak všestrannosti realizovaný Slovenským olympijským a športovým výborom. Daný projekt je zameraný na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. Výkony našich žiakov boli porovnávané s ich rovesníkmi v celej krajine. Všetci žiaci boli odmenení certifikátom, pričom najlepšie výsledky vo svojej kategórii dosiahli Marián Hujdič, ktorý získal aj strieborný odznak, Maroš Zaremba, Leonard Borecký a Lea Kurillová, ktorí získali bronzové odznaky.

    GRATULUJEME

  • Lyžiarsky kurz

    Aj v tomto školskom roku sa 9 žiakov II. stupňa našej školy zúčastnilo základného lyžiarskeho výcviku. Za miesto výcviku sme si zvolili stredisko Skipark Vyšné Ružbachy, s ktorým máme veľmi dobré skúsenosti z minulého obdobia. Lyžiarsky kurz sa nám podarilo zrealizovať plne v súlade s výcvikovým plánom a v plnej miere splnil aj svoj cieľ. Tohtoročné podmienky na lyžovanie boli veľmi dobré na vždy perfektne upravených zjazdovkách a vyšlo nám aj počasie, ktoré bolo veľmi pekné a väčšinou aj slnečné. Veľkú pochvalu si zaslúžia všetci žiaci, nakoľko kurzu sa zúčastnili ako začínajúci lyžiari, avšak na konci už dokázali bezpečne zlyžovať celý svah. Z kurzu sme si odniesli veľa pekných zážitkov a veríme, že na budúci rok si opäť, takúto skvelú „lyžovačku“ zopakujeme.

  • Vianočné prianie

  • Vianočné prázdniny

    Vianočné prázdniny 23.12.2023 - 7.1.2024

    Riaditeľ ZŠsMŠ oznamuje, že:

    • Vianočné prázdniny v školskom roku 2023/2024 sa uskutočnia v termíne od 23.12.2023 (sobota) do 07.01.2024 (nedeľa),
    • v čase vianočných prázdnin bude so súhlasom zriaďovateľa z prevádzkovo organizačných dôvodov prerušená aj prevádzka v materskej škole do 07.01.2024,
    • nástup detí a žiakov do školy po prázdninách je v pondelok 08.01.2024.

    Prajeme Vám všetkým prežitie pokojných, šťastných a veselých Vianoc v láske a plnom zdraví. Riaditeľ školy a kolektív ZŠsMŠ. 

  • Vianočná burza

  • Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok?

    Koľko lásky sa zmestí do krabičky od topánok?  VEĽA ♥
    Ďakujeme všetkým, ktorí nám akýmkoľvek spôsobom pomohli spríjemniť sviatky nejednému seniorovi 

     

  • Zážitková hodina dejepisu

    V pondelok sa žiaci 5. a 6. ročníka zúčastnili zážitkovej hodiny dejepisu v múzeu v Zemplínskych Hámroch, kde si mohli vyskúšať prácu s hlinou a vytvoriť vlastný výrobok.

    V pondelok sa žiaci 5. a 6. ročníka zúčastnili zážitkovej hodiny dejepisu v múzeu v Zemplinských Hámroch, kde si mohli vyskúšať prácu s hlinnou a vytvoriť si vlastný výrobok.

  • Technická olympiáda

    Technická olympiáda svojím obsahom motivuje žiakov k tvorivej činnosti, rozvíja vzťah k práci, zvyšuje záujem o techniku a predovšetkým vytvára priestor pre talentovaných a zručných žiakov. Dňa 11. 10. 2023 sa uskutočnilo školské kolo Technickej olympiády. Online testu sa zúčastnili žiaci piateho, šiesteho a siedmeho ročníka. Do okresného kola vďaka svojim vedomostiam postúpil Tomáš Vozár - 5. ročník. Okresné kolo 13. ročníka Technickej olympiády sa konalo 23. 11. 2023 v priestoroch školských dielní Strednej priemyselnej školy v Snine. Tomáš Vozár súťažil v kategórii B, ktorá je určená pre žiakov 5.-7. ročníkov ZŠ. V písomnej časti si súťažiaci overili svoje teoretické vedomosti a v praktickej časti mali podľa technickej dokumentácie vyrobiť výrobok nazvaný "strúhadlo." Tomáš obsadil pekné 3. miesto. My mu blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

  • Európsky týždeň boja proti drogám

    Tretí novembrový týždeň sa spája s názvom „Európsky týždeň boja proti drogám.“ Jeho poslaním je zamyslieť sa nad škodlivými účinkami fajčenia, alkoholu a drog a ich negatívnymi následkami na naše zdravie. Cieľom primárnej prevencie drogových závislostí v našej škole je realizovať prevenciu drogových závislostí nenásilnou a pre žiakov zaujímavou formou. Tieto dni sa niesli v znamení tvorby plagátov s protidrogovou tematikou, riadených rozhovorov a iných zaujímavých aktivít. Našim žiakom sme sa snažili priblížiť zdravý životný štýl a viedli sme ich k správnemu rozhodnutiu, aby v živote neprepadli závislostiam a dokázali v správnej chvíli použiť slovo NIE!

  • BECEP 2023 – 2. miesto

    Vedomosti o doprave = bezpečnosť na cestách

    13. novembra 2023 sninská športová hala ožila duchom mladosti a otvorila svoje brány žiakom 9. ročníka základných škôl, ktorí sa zúčastnili 11. ročníka športovo-zábavného dopoludnia, ktorého nosnou témou bola problematika bezpečnosti na cestách. Pozvanie SPŠ v Snine prijalo 9 základných škôl, ktoré vyslali do súťažných tímov svojich zástupcov a do hľadiska divákov. Súťaže sa zúčastnili aj žiaci našej školy, Leo Borecký a Maroš Zaremba, ktorí spolu so žiakmi ZŠsMŠ so Stakčína vytvorili spoločný súťažný tím. V priebehu súťaže riešili animované križovatky, určovali dopravné značky, hádali dopravné stavby, svoju zručnosť predviedli pri jazde na kolobežkách. Novinkou bola streľba na „svietiacu bránku“, ich postreh bol potrebný pri hádaní dopravných značiek z mobilného dopravného ihriska a to, ako dobre poznajú pravidlá cestnej premávky, preveril ozajstný test z pravidiel cestnej premávky. Až do posledného kola bojovali o celkové prvenstvo, o ktoré prišli až po veľmi dramatickom závere. Celkovo tak obsadili krásne druhé miesto, za čo im patrí naše veľké poďakovanie.

  • Okresné kolo v šachu

    ŠKOLSKÉ MAJSTROVSTVÁ ŽIAKOV V ZRÝCHLENOM ŠACHU

    Švajčiarskym systémom na 7 kôl s hracím tempom 2x13 minút na partiu bez zapisovania ťahov bojovalo 25 chlapcov a 12 dievčat základných škôl okresu Snina v   stredu 15.11.2023 na okresnom kole v šachu. Zúčastnili sa ho aj žiaci našej školy Martin Repko, Šimon Hujdič a Leo Gerboc. Aj keď sa im nepodaril postup do finálových kôl, ďakujeme im za vzornú reprezentáciu školy a svoje získané skúsenosti tak budú môcť využiť o rok. Na Školské majstrovstvá Prešovského kraja postúpili prví traja z každej kategórie.

  • Záložka do knihy spája školy

    Základná škola Branč v Nitrianskom kraji sa stala našou partnerskou školou v medzinárodnom projekte, ktorý Národný inštitút vzdelávania a mládeže vyhlásil pri príležitosti októbra ako Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2023. Čitateľský projekt  Záložka do knihy spája školy“ je v tomto roku inšpirovaný svetom rozprávok, básní a príbehov. Kreatívne čítanie motivuje žiakov, aby rozprávali o knihách so silným príbehom, premýšľali o nich a spätne sa k nim vrátili. Do tohto projektu sa zapojili všetci žiaci školy, pričom vyrobili veľmi krásne, nápadité a milé záložky pre svojich rovesníkov. Výroba knižných záložiek bola spojená s rôznymi sprievodnými aktivitami, ako napríklad aj čítanie rozprávkových príbehov v knižnici školy a v triedach. Pevne dúfame, že záložky, ktoré sme spoločne vyrobili, potešia žiakov našej partnerskej školy. 

  • Jesenné prázdniny 2023

    Riaditeľ ZŠ s MŠ oznamuje, že:

    • jesenné prázdniny budú v termíne od 30.10.2023 (pondelok) do 31.10.2023 (utorok), 
    • v čase jesenných prázdnin bude prerušená aj prevádzka v materskej škole a v školskej jedálni,
    • vyučovanie žiakov v ZŠ a detí v MŠ začne v riadnom režime od 2.11.2023 (štvrtok).
  • Zápis do 1. ročníka

  • Geografická olympiáda

    Dňa 31.3.2023 sa uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády, ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci. Umiestnenie našich žiakov bolo nasledovné:

    - v kategórii F:

    9. miesto – Mário Janovský – 6. ročník

    16. miesto – Juraj Koco – 6. ročník

    - v kategórii E:

    9. miesto – Jakub Repko – 5. ročník

    11. miesto – Tobias Zaremba – 5. ročník

    Zúčastneným žiakom ďakujeme za účasť a reprezentáciu školy.

  • Turnaj v sudoku

    V spolupráci so Slovenským zväzom hádankárov a krížovkárov a Gymnáziom Ľ. Štúra v Michalovciach sa naši žiaci vo februári zúčastnili školského kola 1. Zemplínskeho turnaja v riešení sudoku a logických úloh. Turnaja sa zúčastnili žiaci 2. stupňa. Úspešným riešiteľom v sudoku sa stal žiak 6. ročníka Juraj Koco.  Úspešnými riešiteľmi v logických úlohách boli žiak 7. ročníka Kamil Demčák a žiaci 9. ročníka Richard KocoSamuel Koco.

    Ďakujeme všetkým žiakom za účasť a úspešným riešiteľom srdečne gratulujeme.

  • Oznam - voľby do Rady školy

    Oznámenie o konaní volieb do Rady školy pri  ZŠ s MŠ, Sninská 318/16,  Zemplínske Hámre

     

         Obec Zemplínske Hámre v zastúpení Ing. Ján Kepič, PhD. – starosta obce a ZŠ s MŠ, Sninská 318/16,  Zemplínske Hámre oznamuje v súlade so zákonom NR SR č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov platnom znení a s vyhláškou Ministerstva školstva Slovenskej republiky č. 291/2004 Z. z. ktorou sa určujú podrobnosti o spôsobe ustanovenia orgánov školskej samosprávy, o ich zložení, o ich organizačnom a finančnom zabezpečení v platnom znení:

     

    Konanie volieb do Rady školy pri ZŠ s MŠ, Sninská 318/16,  Zemplínske Hámre

    dňa 30. marca 2023 v čase  14.00 – 17.00 hod. vo vestibule školy – voľba zástupcov  rodičov

    dňa 30. marca 2023 v čase o 13.00 – 14.00 hod. v zborovni školy – voľba zástupcov  pedagogických zamestnancov

    dňa 30. marca 2023 v čase o 14.00 – 14.30 hod. v zborovni školy – voľba zástupcov  nepedagogických zamestnancov.

    Zoznam kandidátov rodičov do Rady školy je zverejnený v priečinku Rada školy. Do Rady školy sú zvolení vo voľbách za členov: dvaja zástupcovia pedagogických zamestnancov, jeden zástupca nepedagogických zamestnancov, štyria zástupcovia rodičov (traja za ZŠ a jeden za MŠ), ktorí vo voľbách získali najvyšší počet hlasov prítomných voličov.

  • Plenárne rodičovské združenie

    Riaditeľstvo školy pozýva zákonných zástupcov žiakov na plenárnu schôdzu a triedne schôdze rodičovského združenia, ktoré sa uskutočnia dňa 10.10.2023 (utorok) o 15.30 hod1. Plenárne rodičovské združenie vo vestibule školy so začiatkom o 15,30 hod. - schválenie rodičovského príspevku 2. triedne aktívy s triednym učiteľom. Vaša účasť je nutná.  Ing. Ladislav Mihók, r.š.

  • Deň otvorených dverí

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Sninská 318/16
  • 057/7581890, riaditeľ
    0910 903 280, školská jedáleň

Fotogaléria